PONOVO G.K.POSUŠJE

Spuštena je zavjesa na ovogodišnju LIGU BiH. Titulu najboljeg je ponovo ,sasvim zasluženo, ponio G.K.Posušje.
Na golf terenu Forest Creek u Zavidovićima prošlog vikenda održana su posljednja dva kola Lige BiH u golfu. Vremenske prognoze su pokazivale da nas za dane vikenda čeka kiša no na sreću organizatora i golfera iz cijele BiH vrijeme i teren su bili idealni za igru.
Iako smo se nadali (sportski) da će se zadnje kolo ući u neizvjesnu rezultatsku završnicu to se ipak nije desilo, tako da je raniji poredak ostao isti.
Prvo mjesto i titulu klupskog Šampiona BiH ponijeli su golferi iz G.K.Posušje 1, sa odigranih 1370 udaraca, vicešapion je G.K.Sarajevo 1 (1389 udaraca) dok je treće mjesto pripalo Krivaji 1 (1439 udaraca).
Krivaja 1 nastupila je u sljedećem sastavu:
1.Ferid Mujanović (kapiten)
2.Bekim Zuferi
3.Merim Vučkić
4.David Wilson
5.Mario Perić
6.Amel Festa
Pehare i medalje najboljima uručili su predsjednik Skupštine G.K.Krivaje Haris Đerzić, sekretar G.S.BiH Nedim Čehajić te predsjednik Golf saveza BiH Jasmin Selmanagić.
Ispred G.S.BiH prisutnima se kratko obratio Sekretar G.S.BiH: ” Zahvaljujem se domaćinu zadnja dva kola Golf klubu Krivaji na jako dobroj organizaciji i brizi o takmičarima. Hvala svima i vidimo se iduće godine.”
Da je domaći teren prednost pokazuju i pojedinačni rezultati naših golfera, tako su prvog dana takmičenja prvo mjesto podjelili Merim Vučkić i Bekim Zuferi sa po 74 udarca, dok je drugog dana najbolji bio Haris Đerzić sa odigranih 71 udarac što je i rekord “novog terena”.
Čestitamo svim učesnicima ovogodišnje Klupske lige a posebno pobjednicima.


previous arrow
next arrow
Slider