Na terenu Forest Creek, 23.09.2020. održan je Open Business Forum BiH No. 1 na kojem se govorilo o uticaju Covid 19 na privredu BiH sa posebnim osvrtom na određene djelatnosti, o strategijama razvoja turizma, turističkim potencijalima i investicijama u ovoj oblasti i o dobrim praksama u lokalnom ekonomskom razvoju – konkurentnosti, inovativnosti i digitalizaciji. Ovo je bila i prilika da Bisnode uruči certifikate bonitetno izvrsnim kompanijama i još jednom ukaže na najznačajnije aktere razvoja bh. privrede.

Uručeni su mnogobrojni certifikati ali moramo istaći da je po prvi put Bisnode dodijelio certifikate za platinastu bonitetni izvrsnost kompanijama Tvornica cementa Kakanj,  Alter Media Sarajevo,  M&I Systems d.o.o. Banja Luka, i Ziko d.o.o. Zavidovići. Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti je međunarodno priznata potvrda njihovog dugogodišnjeg sistemskog i kvalitetnog rada, kojom će i ove kompanije domaćem i ino tržištu potvrditi da su odgovorni i kvalitetni poslovni partneri.

Forum je organizovala agencija E-Ventexpo sa partnerima Bisnode BH, Privrednom komorom FBiH i Drvnim klasterom “Namještaj i drvo”, uz svesrdnu podršku Golf Kluba “Krivaja”. Skup su pozdravili predsjednik Skupštine G.K.Krivaja Haris Đerzić, Ahmet Egrlić, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, te predstavnici organzatora Dinko Mujkić, direktor agencije E-VentExpo i Zlata Mulać Jagličić, direktorica Bisnode BH, naglašavajući koliko je, posebno u ova krizna vremena, značajana svaki poslovni susret na kojem će privrednici i predstavnici institucija imati priliku razgovarati o novonastaloj situaciji i njenim mogućim rješenjima.

Iako je pljusak nakratko promijenio tok Foruma, nije uticao na druženje učesnika, koji su razmijenjivali ideje i iskustva, uživajući u ugodnom ambijentu koje pruža golf teren Forest Creek , uz koktel majstora kompanije Masa sa njihovom izuzetnom ponudom koktela i pića, na bazi čuvenog Meukow konjaka i džina Barristev.

Brojni gosti nisu krili oduševljenje ambijentom tako da je već dogovorena saradnja za sljedeću godinu između organizatora i Forest Creek Golf & Lodge Resort-a.

 


 

previous arrow
next arrow
Slider