Prošlog vikenda na golf terenu VF u Sarajevu održano je 3. juniorsko prvenstvo BiH u golfu. Učešće na turniru je uzelo 15 mladih golfera iz cijele BiH.

Sam turnir je organizovan besprijekorno. Idealno vrijeme i idealan teren bili su garant da nas očekuje uzbudljivo takmičenje. Igralo se 2 dana, a pobjednik u muškoj konkurenciji nije se znao do posljednje rupe. Da se istorija ponavlja potvrdili su dva Tarika, Tarik Đerzić i Tarik Mujanović. Ponovo, kao i prošle godine, za samo jedan udarac titulu najboljeg  ponio je Tarik Đerzić. Od ove sezone uvedeno je pravilo da Juniorski prvak učestvuje na završnom Masters turniru BiH, što je dodatni motiv i čast svim mladim golferima.

Poredak u muškoj konkurenciji izgleda ovako:

1. Tarik Đerzić (G.K.Krivaja)

2. Tarik Mujanović (G.K.Krivaja)

3. Anur Selmanagić(G.K.Sarajevo)

4. Kan Bizović (G.K.Sarajevo)

5. Dal Smajić (G.K.Sarajevo)

U konkurenciji juniorki najbolja je bila Zana Mujanović, drugo mjesto zauzela je Ema Šabanović, dok je treće mjesto pripalo Nirvani Karajbić (sve G.K.Krivaja). Zana je već prvog dana ostvarila nedostižnu prednost i rješila pitanje pobjednika.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik Golf saveza BiH Jasmin Selmanagić.

Pored odličnih rezultata, sva djeca su prikazala odlično poznavanje pravila golfa ali i poznavanje osnovnih postulata ove igre a to su poštenje, velikodušnost i ljubaznost. Lijepo je bilo biti na tribinama golf terena VF, uživali smo u  odličnim udarcima ali i u fer play potezima takmičara. Juniori su pomagali i bodrili jedno drugo a ono što je najbitnije i neprocjenjivo je osmjeh na licima svih učesnika.

Za one najmanje (pjetliće) organizovano je takmičenje u patanju pobjednika nije bilo, u stvari pobjednici su bili svi.

Čestitamo svim pobjednicima i svim učesnicima, a starijim golferima poručujemo: “čuvajte se jer novi val golfera dolazi” ???